Hledáte ke svému počítači vhodný monitor? Pak by vás mohl zaujmout LCD displej UltraSharp U2410 od renomované společnosti Dell, který jsme testovali.

Jedná se o kvalitní širokoúhlý 24palcový LCD displej v moderním provedení, který svým vzhledem vypadá podobně jako jeho předchůdce UltraSharp 2209WA, který s ním sdílí i celou řadu stejných nebo podobných vlastností (design, způsob ovládání, stejný typ panelu E-IPS).

Parametry modelu:

  • rozlišení displeje WUXGA 1920 x 1200 bodů,
  • typická doba odezvy 6 ms (GtG),
  • svítivost 400 cd/m2,
  • vysoký kontrast 1000:1.

Díky svým parametrům je monitor vhodný pro většinu činnosti – od sledování videa až po práci v grafických editorech.

Enhanced in-plane switching

E-IPS (Enhanced in-plane switching) vychází z předchozí verze AS-IPS. Je však v několika ohledech ochuzen, aby byly sníženy jeho výrobní náklady na minimum. Kvůli tomu lze u monitoru pozorovat mírné zhoršení pozorovacích úhlů, na druhou stranu se ale zase zlepšila jeho odezva.

Design monitoru

Co se týče vzhledové stránky, panel monitoru působí velmi střídmě a decentně. Při výrobě byly použity levnější plasty, které celkový dojem drobet kazí. Jelikož se jedná o pouhý vzhled, tak použité plasty nemají zásadní vliv na funkčnost nebo zobrazovací schopnosti.

Dell UlstraSharp U2410 je polohovatelný a ergonomický, takže si ho nastavíte přesně podle vašich potřeb. Umožňuje stejné úkony jako Dell 2408WFP, konkrétně:

  • otáčení kolem osy v rozmezí 90°,
  • zvedáno o 10 cm,
  • naklápění,
  • otoční na výšku.

Pohybovatelný je také podstavec a stojan. Nastavené polohy poté drží dobře. V případě, že chcete monitor přenastavit, jde to lehce a nebudete k tomu muset vynaložit enormní sílu. 

Výbava a konektivita monitoru

Monitor je vybaven čtečkou základních druhů paměťových karet a čtyřmi USB porty. Dva z nich jsou umístěné na boční straně a další dva najdete mezi ostatními porty. Co se týče konektivity, tak monitor Dell UltraSharp U2410 má co nabídnout. U tohoto modelu jsou k dispozici dva DVI-D vstupy, jeden vstup D-Sub, HDMI a Display port. Nechybí zde ani komponentní a kompozitní vstup.

Ovládací tlačítka na monitoru

Tlačítka vycházejí z modelu G2410. Přesto ale prodělala menší změnu. U G2410 byla ovládací tlačítka fyzicky od sebe oddělena, u modelu U2410 tvoří jednolitou plochu. Na dotyk však reaguje velmi dobře a nastavování je díky nim velmi rychlé.